Őszibarack II

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 80 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg zsír
  • 2 tojás sárgája
  • 1.5 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 0.5 dl rum
  • 1-2 evőkanál kakaó
  • 1 vanília aroma
  • 1 császárkörte aroma

Elkészítés

A zsírt, a tojássárgáját, a cukrot 1 dl tejjel és a vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és a maradék tejből annyit, hogy jól formázható legyen. Kisebb gombócokat formálunk, és ezeket nem túl közel tepsibe tesszük, világosra sütjük. (Tűpróba.) Még melegen kiszedjük a belsejét. A kiszedett tésztát a felsorolt hozzávalókkal összegyúrjuk, és a masszát visszatöltjük a golyókba. Két golyót összeragasztunk. Megkenjük az aromákkal és egy kevés tojásfehérjével, végül kristálycukorba forgatjuk. A tetejét egy-egy fagyallevéllel díszítjük.

Megjegyzés

Igen babra munka, de megéri, mert a sütemény mutatós és finom. Jól záródó dobozban pár napig friss marad. Lehet fele mennyiségből is csinálni, mert rengeteg lesz belőle.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.